Laadpalen dagelijks uitzetten in strijd tegen vol stroomnet? Waarom?

In een recente ontwikkeling, voorgesteld door netbeheerder Stedin en uitgelicht door het AD, wordt het idee onderzocht om openbare laadpalen dagelijks tussen vier uur ’s middags en negen uur ’s avonds uit te schakelen in de strijd tegen een overbelast stroomnet【Bron: AD】Dit initiatief, hoewel potentieel effectief voor het verminderen van piekbelasting, stuit op weerstand van niet alleen elektrische voertuigeigenaren. Maar ook bouwbedrijven moeten rekening houden met deze maatregel. Deze bedrijven plannen steeds vaker de laadbehoefte van hun elektrisch materieel met inbegrip van laadpalen in de buurt.

BATT-Boy batterijcontainers

In deze context presenteert Green Hybrids een vooruitstrevende oplossing die niet alleen het probleem van piekbelasting adresseert, maar ook de continuïteit van de laadmogelijkheden voor elektrische voertuigen en bouwmaterieel waarborgt. Door middel van geavanceerde batterij opslagtechnologie, die overtollige energie opslaat gedurende periodes van lage vraag (voornamelijk afkomstig van zonnepanelen), biedt Green Hybrids een alternatief dat de druk op het stroomnet vermindert tijdens piekuren.

 

BATTBOY Containers-2

Deze technologie stelt ons in staat om de opgeslagen energie in te zetten op de momenten dat het netwerk het meest belast wordt, waardoor de noodzaak om laadpalen uit te schakelen vermindert. Bovendien garandeert deze aanpak dat zowel elektrische voertuigen als elektrisch bouwmaterieel toegang blijven houden tot laadmogelijkheden, ongeacht het tijdstip van de dag. Hiermee draagt Green Hybrids niet alleen bij aan een stabielere energievoorziening, maar ondersteunt het ook de transitie naar duurzame mobiliteit en de vergroening van de bouwsector.

Conclusie

Het voorstel van Stedin en de oplossing van Green Hybrids benadrukken beide de urgentie van innovatieve benaderingen om de uitdagingen van een veranderend energielandschap aan te gaan. Door de combinatie van netwerkmanagement en slimme opslagoplossingen kunnen we een duurzame toekomst waarborgen waarin zowel energiezekerheid als mobiliteit centraal staan, inclusief de specifieke behoeften van de bouwsector. Zo bewegen we samen naar een systeem dat niet alleen efficiënt is, maar ook veerkrachtig en toegankelijk voor iedereen.

Meer weten over batterijopslag voor uw bedrijf? Neem contact op.

Scroll naar boven